Utnyttja alla dina enheter när du deltar i ett möte via Teams. Det är inte ovanligt att man som användare av Teams har tillgång till applikationen både på datorn och i mobiltelefonen, detta ska man så klart utnyttja för att få bästa möjliga upplevelse av Teams.

I denna artikel har vi samlat några tips på hur du kan använda dina enheter för att öka din rörelsefrihet eller för att få en bättre mötesupplevelse. Exakt hur du gör i Teams finns beskrivet i Microsofts supportartikel som är länkad i slutet av artikeln.

Flytta ett möte till en annan enhet

Att kunna flytta möten mellan enheter ger ökad mobilitet men är även en räddare i nöden vid lågt batteri eller tekniska bekymmer.

Om du vill flytta dig under mötet eller kommer fram till kontoret under mötet så kan du lätt flytta mötet till en annan enhet genom att öppna Teams på enheten som du vill flytta till och sedan klicka anslut till mötet. Vid anslutning ska du välja ”Flytta till annan enhet”.

1111111111

Lägg till en enhet i mötet

Man kan även välja att lägga till enheten i mötet utan att koppla bort enheten som används. Detta kan till exempel vara ett bra alternativ om man vill använda kameran i telefonen samtidigt som man vill se mötet på datorns större skärm.

Välj lägg till enheten i stället för överför och aktivera sedan kameran i din mobil.

222222

Använd din telefon som stödenhet i ett Teams rum

I de fall som du är i ett mötesrum med en Teams-rum enhet så kan du använda din telefon för att delta i mötet på ett enklare sätt. Du lägger då till din enhet i mötet på samma sätt som ovan, men eftersom du är i ett Teams-rum får du valet att ansluta till rummet. Du får då denna upplevelse på din telefon som förenklar ditt deltagande i mötet.

3333333333333333

 

För mer information:

Join a Teams meeting on a second device (microsoft.com)