I samband med spridningen av covid-19 (coronaviruset) vill vi på Lanpoint informera våra kunder om följande. Detta gäller från 2020-03-16 och tillsvidare.

Hur bör ni som företag agera med tanke på IT?
Det är troligt att vissa eller alla på ert företag kommer behöva jobba hemifrån under den tid som Corona sprids. De anställda kan komma att behöva jobba hemma under kort eller lång tid.

Lanpoints rekommendation är att ni redan nu ser till att alla anställda testar att jobba hemifrån. Viktigt är då att man testar samtliga uppgifter som man normalt utför när man är på sin arbetsplats. Vårt tips är att ni testar med att samtliga anställda jobbar hemifrån någon dag under veckan.

De utmaningar som vi ser kan uppstå är bland annat följande:
* Personal som saknar bärbar dator. Bärbara datorer håller på att ta slut hos våra distributörer så ska ni beställa så gör det så fort som möjligt.
* Personal som saknar företagsmobil, finns ett behov av detta? Om ni behöver så beställ nu, det är redan brist i lagerna hos våra distributörer.
* Personal har inte sin dator konfigurerad med företagets VPN eller VPN saknas helt. Om det finns lokala resurser som de anställda behöver nå så behöver VPN finnas på plats för att nå dessa då man jobbar hemma. Har ni frågor kring detta eller vill ha hjälp så hör av er till oss.
* Att rätt applikationer finns installerad för att ha möten och samarbeta hemifrån. Lanpoint rekommenderar Microsoft Teams för detta ändamål. Se till att de anställda har den installerad och fungerande.

Information om hur Lanpoint kommer agera
Lanpoint kommer ha öppet som vanligt med samma möjlighet att hjälpa våra kunder med support och fortsatt driva våra projekt enligt plan.

Support och möten på plats hos kund kommer att minimeras och i de fall som det behövs så kommer varje enskilt besök att riskbedömas. I de fall vi anser att risk för smittspridning föreligger kommer vi inte att skicka vår personal till våra kunders kontor. Detta gäller både i de fall vi anser att vi riskerar att smitta kunden och i de fall vi anser att det finns risk att vår personal smittas under resan eller på plats hos kund.

Wash hands